Politicienii azi: toți o apă și-un pământ

21 09 2015

Măi uite cum stă treaba, am sta și m-am gândit măi cu România asta a noastră cum să facem, cum să fie să fie mai bine.
Ei, și unul dintre modurile prin care poți să schimbi lucrurile e prin ceea ce se numește politică.
Ei dragu-mi-te și dacă tot trebuie să facem politichie, m-am gândit, ce-ar fi să pun pe foaie, să fac o listă cu calitățile politicianului din ziua de azi, ca să știu dacă am ce trabă pentru meseria asta, să nu mă bag ca oaia proastă-ntre lupi.

Și dac-oi vorovi de calitățile politicianului de azi, să știți că eu l-oi zugrăvi așa cum e el în zilele noastre, nu luat cu ușurelu’, feștelit ca pe-o cioară albă, ori cum aș vrea eu, ori ar trebui să fie el la modul ideal. Nuo, așa cum e!!!
Iară lista asta vi-o dau și vouă ca să vedeți și voi dac-sunteți buni de politicieni, iară dacă nu aveți calitățile de pe listă, lăsați-vă păgubași de a încerca să intrați în politica „în vigoare” în zilele noastre că vă papă Gaia.

Calitățile politicianului din ziua de azi:

1. Calitatea număru’ unu e obrazul gros, că mulți or să te-njure, ori cât de bine ai face ceva tăt se găsește careva care să-i cășuneze câte-ceva. Tăt obrazul ăsta-l scoți la paradă și când o faci de oaie pe la guvernare, numa’ te faci că plouă, și ploaia nu intră prin chielea cea groasă a obrazului… și astfel, nu intri la apă. Acest obraz gros îl apăra pe politician în fața propriei conștiințe, atunci când va târî în toate gunoaiele opoziția care „trebuie pusă la punct” ori să pupăcească fundurile investitorilor contra comision. Chiar dacă i se cere demisia inclusiv pe motive pt care ar trebui să demisioneze, politicianul trebuie să ignore complet problema, ca și când nu despre el ar fi vorba(!), ori, el n-a auzit în viața lui de acestă „non-problemă”, o situație creată de opoziție, prin care acesta încearcă să-l denigreze. Opțional se pot încerca și diversiuni, distragerea atenției publice cu alte „probleme majore”, de importanță națională, prioritare rezolvării problemelor de imagine pe care i le creează opoziția, invidioasă pe realizările lui, ori neștiutoare de adevăratele obstacole pe care el trebuie să le înfrunte din spatele ușilor închise.

2. Să fi băiat cu lipsuri și ca orice om să nu zici nu la făcut un ban în plus. Noa acuma trebuie să fii atent că… tu, nu poți face afaceri cu statul. Afacerile le vor face „nește pretini” care te vor susține, pe tăcutelea, încă din campania electorală și care mai târziu vor câștiga ca prin minune anumite contracte/licitatii „deschise” cu statul, bineînțeles, comisionul îți revine ție, din moment ce tu ai încheiat contractele, tot omu trebuie plătit, nu? Să fim în clar, tu, nu te vinzi, nu ești cumpărabil tu doar mai ciupești pe ici pe colo mai câte-un steag două… E bine venit orice individ cu bani proprii ori cu pretenari investitori/bogătanii gata să-i susțină campania electorală și să sponsorizeze pomenile respectivei perioade electorale.

3. O altă calitate e de faptul că ești om din popor, unu ca oricare altul, adecă metehne, acestea pot fi femei băutură, obiecte de lux, vizite „de lucru” la hotel de n-șpe stele. Cu cât viciul e mai mare cu atât e mai ușor de cumpărat de un potențial investitor, deci care-le-va-să-zică meteahna ta, faptul că ești cumpărabil e… o investiție în viitorul strălucitor României… strălucitoare

4. Și mergând mână-n mână cu calitatea anterioară este și a aceea de a fi șantajabil, bine-nțeles că acesta calitate e în folosul tuturor românilor și al tău personal, căci nu va fi folosit decât de către persoane „binevoitoare” și de către ofițeri de securitate benefici pentru a te opri în a nu face, ori spune oarece prostii pe care să le regreți după…

5. Ei, da și de oa mare importanță iaste pentru politician să știe să se scoată, să inventeze scuze indiferent de ce prostie a făcut. Nu te-ai ținut de cuvânt, ori ai făcut o promisiune electorală cine te poate judeca, că doară n-aveai să știi pe dinainte că n-o să fie de unde. Și ca un om adevărat ce se scoate vei arunca vina în curtea opoziției indiferent dacă există au ori ba vreo legătură(că nu-i greu de inventat ceva neverificabil), ori în cel mai rău caz dai vina pe providență, lipsă de noroc, pe forțele naturii… chestii dintr-ăstea care nu-s sub controlul nimărui.

6. Dacă opoziția îl atacă pe politician acesta trebuie să știe să sucească problema de așa fel încât opoziția fie să fie responsabilă, fie să fie absurdă, cu cerințe absurde și în același timp, el e voluntar pentru repararea acestei greșeli, a opoziției, în acest fel el doar implică că ar putea face ceva fără a se obligă la a face ceva, și de ce ar face-o, la o adică, ar putea da greș, iar o astfel de greșeală ar fi o pată pe obrazul lui șî al mult iubitei lui țărișoare.

7. De fiecare dată când primește o întrebare incomodă să știe să răspundă fără să răspundă, îndeobște se răspunde prin atac la opoziție care are face X greșeală ori e în cel mai bun caz implicată până peste urechi în afacerea oneroasă. Detaliile trebuie să nu poată fi verificate imediat. Ex. : Știți cine altcineva suferă de acestă meteahnă? Concurentul/opoziția! Aceștia nu fac nimic pentru repararea acesteia!

8. Derivație a acestei calități este proiecția. De cele mai multe ori proiecția este inconștientă, dar un politician abil, o face perfect conștient fără să dea semne vizibile și să se dea de gol că suflă musca de pe propria căciulă. Orice greșeală de care este acuzat politicianul este… discreditare, și proiecția opozantului… politicianul trebuie să se transforme în luptătorul pentru scoaterea la lumină a adevărului despre opozant… și dacă nimeni nu-i observă schema, scandalul va fi mare în curtea vecinului, el, nici măcar nu va mai trebui să-și facă griji pentru defectul lui, în definitiv, și el e om, nu ca opoziția, care e un monstru care și-a ASCUNS defectul și a mințit electoratul!

9. Stabilitatea întregii țării depinde de continuitatea fără valuri la nivel politic, deci e nevoie de ambiție multă. Deci politicianul nost are nevoie să aibă ambiția personală de a nu da drumul la putere (cuțit și pită), puterea trebuie menținută cu orice preț. Să țină cu dinții de scaun… stabilitatea întregii țări depinde de continuitatea sa la putere, toată lumea trebuie să fie încredințată de asta. Această credință se inoculează prin repetiție prin intermediul mass-media. Deci e bine să fi prieten ori deținător de trust media. Puterea trebuie menținută în mâna oamenilor ce au fost aleși pe criteriul acestor enumerate calități!

10. O altă calitate e să exploateze greșelile ori metehnele personale ale concurenței, extrapolându-le la politica națională, în special dacă acestea sunt în trecut de unde nu mai pot fi schimbate. Aici talentul e acela de a ști să induci îndoiala în susținătorii concurenței „dezvăluind”, deducând o dovadă… faptul că greșelile personale proaste sunt o trăsătură personala și în consecință toate alegerile acestuia vor fi proaste pentru întreaga țară. Politicianul trebuie să treacă sub tăcere fără să se simtă vinovat, faptul că greșelile trecute te fac mai înțelept și să atace greșeala ca și când el însuși ar fi luptătorul neînduplecat pentru curățenie politică și toate „curățeniile alea”.

11.exagereze greșelile opoziției până la nivele apocaliptice micile și inevitabilele rateuri ale opoziției se vor repeta prin mass-media de atâtea ori aceeași greșeală încât lumea să creadă că opoziția face constant greșeli, deși e vorba de aceeași problemă exagerată și întoarsă pe zece fețe. Aici se tratează greșelile opoziției ca și cum ar fi ireversibile și ireparabile, acuzând, direct ori voalat, opoziția că face greșeli din incompetență ori reacredință, păgubind întreaga „țara”. Iar pentru țara ar fi mai bine dacă acest opozant al fi ca el un respectabil politician ce respectă legile și (toate) eticile țarii.
-treaba politicianului e ridiculizarea și minimalizarea scoaterea în evidența a potențialelor probleme ale proiectelor opozanților și executarea unei campanii media pe acel subiect. Prin scandal și prin promovarea repetitivă a defectelor, prin tragerea prin mizerie a proiectelor opozantului n special a celor îndeplinite, aceste realizări sunt minimalizate și puțin vizibile de tot kktu prin care au fost trase. Lumea devine neinteresată/obosită de un proiect în care toată ziua se vorbește despre cât de prost și de irealizabil este!

12. Altă calitate de frunte e să fi… fruntaș, să fie mereu pe val, să simtă din ce direcție va bate vântul. Politicianul trebuie să-și asume reușitele altor oameni, din cele cu trecere la populație (să-și rezerve timp pentru poze și strângeri de mână, publice), ori cel puțin să fie alăturea celor care reușesc în ceva(sport actori, premianți) ca și când acel biet câștigător ar fi avut mereu susținerea politicianului. Nerealizările se pe seama concurenței, care obstrucționează astfel de reușite prin incompetente inutile legislații birocratice, iar acestă reușită s-a făcut în ciuda adversităților concurenței. Acest talent e legat de următorul.
-se declară împlinite promisiunile electorale, la cea mai mică reușită, chiar dacă acea reușită n-are nimic de-a face cu ce s-a promis, mai nimeni n-o să verifice și oricum pe când o va face cineva… “o trecut faza!”

13. Indiferent ce reușită are concurența/opoziția tu trebuie sa fi pregătit, la orice ora din zi, să poți întoarce reușita împotriva opoziției, să o prezinți situația ca pe o non-realizare, defect, eșec lamentabil!

-reușitele opoziției trebuiesc atacate prin scandaluri media (prin denigrări, atacuri la persoană, nu la decizia politică) chiar dacă dovezile nu sunt decât “părerea mea”, si orice aspect negativ, trebuie scos în evidență și amplificat. E preferabilă atacarea proiectului cu aspecte negative care nu au nici o legătură cauzală cu proiectul atacat, astfel nici un fel de reparație adusă problemei reclamate, nu are să repare proiectul, și nici o reparație adusă proiectului nu repară chestia de care a fost acuzat, “dovedind” astfel că proiectul e o greșeală,(care nu repară o problemă pt care nu a fost creat,sic) iar implementarea lui e/a-fost o greșeală colosală. De altfel folosirea epitetelor negative, bombastice sunt înlocuitoare binevenite pentru că distrag atenția de la lipsa dovezilor concrete în acuzațiile aduse…
-proiectele proaste pot fi promovate prin repetiție mediatică, prin exagerarea minusculelor și posibilelor realizări. Promovarea se va face numai dacă eșecul nu se poate întoarce împotriva susținătorului(orice atac poate fi întors rapid ca fiind „nepatriot”, ilegal…), ori dacă eventualul eșec este atât de îndepărtat în viitor, încât nu va mai conta cine la susținut.

14. Să nu-și asume răspunderea pentru nici un proiect care ar putea să dea greș. În loc să facă ceva ce se poate întoarce împotriva lui, mai bine să se ocupe de criticat, de obicei opoziția, ori de învinovățit oamenii pentru votul lor neinspirat(cu opoziția). Problemele majore care necesită efort și riscul eșecului trebuie evitate; vina pentru orice iese rău este a opozanților, care-s niște terchea-berchea care nu merită să fie aleși. Munca lui zilnică a politicianului e aceea de a ridiculiza eforturile, greșelile și ratările opoziției cu o gură cât mai mare pentru că e nevoie ca să se redirecționeze atenția oamenilor de la lipsa proprie de realizări .

15. Să aibă două fețe, una pentru electorat și una pentru „investitori”, atragerea investitori e o datorie națională, lipsa investitorilor e cauza eșecurilor țarii și deci, de aceea el muncește din greu pentru a atrage investitori, în nici un caz pentru a avea de la cine să-i pice și lui câte ceva… învestitorii de la care nu-i pică nimic nu sunt prioritari țării!
-lipsa de empatie la politicianul abil se ascunsă cu motivul că „legea e lege” și trebuie „executată nu discutată”(se trece sub tăcere faptul ca acestea sunt făcute de ei pentru mai binele tuturor și tot ei sunt cei care le schimbă dacă nu le pică bine la neamul politicianesc)

16. Făcând dreptate nu vei fi plăcut de toată lumea, numai luând măsurile plăcute de toată lumea… îți va aduce voturile lor. Deci politicianul care va continua să aibă scaunul sub fund va fi acela care ia măsurile plăcute majorității… de susținerea acestei majorități nu e nevoie tot timpul, deci coalizarea acesteia nu se face decât la apropierea alegerilor. Orice promisiune se face evaziv, ca s-o poată întoarce după cum bate vântul, atunci când trebuie!

17. Politicianul se apucă de muncă cu rezultate rapide. De exemplu, la capitolul justiție te iei de capul găinarilor, pentru că marii evazioniști, cămătarii ori chiar criminalii sunt mai greu de prins, durează, iar pe când o să fie prinși, oamenii ori vor uita „care-o fo' faza”, ori n-or să aprecieze lunga muncă depusă cu puține rezultate… și astfel nu-ți mai faci pile bune la votanți.
-dacă apare vreo problemă se atacă cei care nu pot răspunde înapoi, prea mici ca să aibă vreun cuvânt, de exemplu, când evaziunea e prea mare se trimit inspectorii/corpul de control să ia la puricat piețele și vânzătorii ambulanți (băbuța cu două legături de pătrunjel=reușită împotriva marii evaziuni). Acțiune după care te dai mare salvator al româniei, dacă nu e suficient ataci fabricile statului, acele întreprinderi care au fost construite, din ban comun, pentru a putea tine un anumit produs la un nivel rezonabil(exemplul este electricitatea)… salvarea va veni din privatizarea/vânzarea respectivelor întreprinderi sub prețul pieții… iar reușita e declarabilă în momentul în care privatizata scoate profit care e… impozabil, vivat reușita capitalismului!

18. Politicianul are o dumă-n el… trebuie să știe să se lauda pe sine, cu marile schimbări ce le va face odată ce va ajunge la putere… Orice schimbare e realizabilă numai prin schimbarea celor la putere cu… propria persoană și ideologie politică!
-pentru incompetența politicienilor se va da vina pe alegerile electoratului, iar salvarea, „ultima șansă”, să fie în alegerea „corectă”, cea oferită, orice altă variantă este demonizată.
-politicianul fain promovează sistemul prin care el nu poate fi controlat ori pedepsit de către alegători și indiferent poziția luată(vot), schimbarea acesteia ori a lui, să nu poată fi posibilă decât “peste patru ani”, durata minimă necesară pentru ca unele fapte, decizii să poată fi date uitării ori ajung iertate „c-o fo' demult”

19. Politicianul model are o ideologie puternică, el este superior prin realizările sale. A fi de fiecare dată de partea celui care câștigă, este dovada superiorității ideologiei sale astfel, el e superior opozanților și a … plebei.

20. Politicianul perfect nu e un închistat, astfel el e maleabil în crezuri și știe să facă afaceri/negocieri/alianțe chiar și cu concurența/opoziția indiferent de cât de urât s-au înjurat în campaniile electorale.

21. Politicianul e “loial” șefilor lui. Dacă politicianul nost are un superior care poate să-i ofere o funcție bine plătită, acesta îi va oferi pe fața ori din spatele ușilor închise sprijinul chiar și dacă respectivul e un individ îndoielnic, acuzat de corupție etc. Sprijinul e continuu cât timp poate fi ținut anonim. Politicianul abil știe că declarațiile publice sunt pentru imagine și nu se pun la numărătoarea voturilor.

22. Politicianul abil știe că scaunul de sub fund i-a fost pus de către sistemul actual așa că va fi susținătorul actualului sistem legal și benefic populației, sistem care este unicul care este democratic, perfect și care poate oferii o șansă fiecăruia de a participa la alegeri… acestă capacitate este o onoare patriotică, un privilegiu care se acordă numai persoanelor adulte, care prin acest sistem va fi prezent la toate nivelele puterii prin… reprezentanți
-politicianul menține chiar finanțează( din bani publici) sistemul care la promovat

23. Orice politician promovează oamenii a căror competență îi este cunoscută, el își promovează oameni lui(în special neamuri), care la o adică îi sunt datori, iar dacă are nevoie de sprijin…

–——————————————————

Ei bine, nu fiecare politician are fiecare calitate dintre cele enumerate, dar majoritatea din cei din ziua de azi, le au, pe majoritatea, altfel nu ar fi acolo unde sunt.

Pe final să nu uitam cel mai important lucru. Politicienii sunt selectați, li se asigură conexiuni și chiar finanțare printr-un sistem numit partid politic. În felul în care sunt azi, rostul partidelor politice, este de a promova indivizii cu calitățile, talentele enumerate mai sus.

******************************************************
Pentru schimbarea sistemului care promovează acest tip de talente am creat proiectul de refacere a Constituției României: https://slepacusmiticus.wordpress.com/2015/03/14/proiectul-lupul-schiop/

pe criteriile descrise tot de mine în articolul: https://slepacusmiticus.wordpress.com/2014/05/02/masuri-pentru-o-lume-mai-buna/
*******************************************************

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: