Magia lui zece

17 09 2012

Pentru o relație și o viață mai bună

Pentru fiecare defect pe care îl vezi la mine, eu am să vad la tine zece.

Pentru fiecare problemă, a ta, ce mi-o pui mie pe spate, mă îndepărtezi de tine cu zece pași. Fiecare problemă pe care numai eu o rezolv, e numai pe jumătate rezolvată (pentru mine), iar dezamăgirea ta, va fi de zece ori mai mare. Nu te du pe acest drum!

Probleme vor fi tot timpul căt trăiești, iar când o problemă îți bate-n poartă, n-o lăsa să treacă fără să faci nimic, se va întoarce cu alte zece(asemănătoare) la fel de mari, pe când dacă-i dai, atăt căt poți, din puținul pe care-l ai(nu-ți cere nimeni mai mult decăt ai/poți) aceasta se va întoarece singură, minus ce-ai rezolvat data trecută când ți-a trecut pe la poartă. Nici măcar problemele nu au nevoie de prieteni (asemănători) dacă găsesc în tine pe cineva care e în stare să… asculte, așa cum numai un prieten știe. Greutatea unei probleme scade, (chaira dacă n-o rezolvi) dacă-o… asculți. Asemenea greutății pe care o iei de pe inima unui prieten atunci cănd asculți baiul lui… problema ta se desface de zece ori mai repede când o asculți ca pe un prieten(organul de ascultare aici, e inima, nu urechea).

Pentru fiecare durere problemă îndurată fără ranchiună crești în frumusețe cu o parte, iar pentru fiecare durere/problemă pe care amândoi am reușit s-o dăm de cap, de așa măsură încât nici unul dintre noi să nu fie cu ranchiună, amândoi creștem în frumusețe zece părți, așa că nu lua problemele numai pe spatele tău(martirule/o), ori nu le pune numai pe spatele lui/ei indiferent a cui e baiul.

Pentru fiecare cerere a ta, va trebui să-mi dai înapoi zece, pentru o masură mică, zece mici, pentru o masură mare, zece mari… fie că e vorba de lucruri obiecte, fie că e vorba de emoții/sentimente/gesturi/fapte.

—————————————————————-

Pentru fiecare zece gesturi frumoase(din inimă), vei primi înapoi una, să nu te aștepți la mai mult. Pentru fiecare faptă/gest rău scazi zece părți. E mai ușor să distrugi decăt să construiești de aceea cănd faci un pas greșit îndreaptăte cu zece pași drepți, chiar și dacă nu crezi că e nevoie, și dacă va fi în plus un pas drept, de acesta nu ai de ce să te rușinezi, va fi plusul tău, c-apoi dacă nu vrei să te îneci mai bine să fii cu un pas peste nivelul mării decât unul sub ;).

Găsește-ți bucuria în a da(ce, cui, cât , cum), căci numai peste aceasta ai putere. De primit vei primii de zece ori mai puțin decât ai nevoie, dacă pretinzi/manipulezi.

Umpleți ochii de lumina recunoștinței și darul primit va fi de zece ori mai valoros. Atâta timp căt ochii nu-ți vor fi plini de lumină viața va  fi un chin, o zbatere continuă (pentru supraviețuire, pentru un ciolan mai bun, pentru …)

Fiecare gând atrage după sine alte zece de același fel. Bagă de seamă la găndul ce-l gândești, bun e, rău e(?), pentru că următoarele zece vor tinde să aibă aceeași polaritate.

—————————————————————

Dacă nu ești tu cel care dă, ești cel care cere. Bagă de seamă momentul în care nu dai una mică măcar, pentru că acela e un moment în care tu scazi cu zece măsuri mici.

Bagă de seamă la momentul când acel cineva de lăngă tine are nevoie(emoțional) să primească “frumusețe” într-o măsură mare, pentru că dacă nu are s-o primescă ai să scazi cu zece măsuri mari în ochii lui, iar dacă are să primească nu cu zece ai să crești, ci de zece ori zece…

Învățând să rezolvi o problemă la timpul ei, primești puterea NU de a “bate” alte zece asemănătoare, ci pe toate de același fel. Acesta este rodul învățăturii, fără el de fiecare dată va fi la fel de greu. Bagă de seamă când rezolvi o problemă dacă e “la fel de greu ca… ” poate nu ai învățat lecția data trecută.

Rezolvatul problemelor e ca mersul pe bicicletă, odată învățat, e mai ușor, dar bagă de seamă că știutul mersului pe bicicletă nu te ferește de accidente și în final să nu uiți că întodeauna va fi un vehicol care circulă mai rapid ca bicicleta, și un alt vehicol care circulă încă și mai rapid ca acesta…. dar dacă vrei să ai o viața frumoasă nu uita să admiri peisajul naturii dimprejur, ci nu lanțul bicicletei… Suficienți oameni sunt care merg pe jos și sunt mai fericiți decât cei de pe cele mai rapide vehicole, acesta e învățătura învățăturii :).

—————————————————————–

Ascultă aceste cuvinte/îndemnuri, urmează-le iar relația și viața ta vor fi de zece ori mai bune.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: