Ego != diferit

25 08 2012

Greu vezi la tine chestiile care au nevoie de îmbunătățire fără ochiul imparțial… când intri “involuntar” intr-o încaierare, singura persoana care n-a gresit, ori are cea mai mică vină, ditre toți, ești tu(aceasta ți-o spune egoul). Ca să te vezi ca cel care greșește trebuie sa fi fost cu adevarat un măgar si jumatate… tu singur nu poți să-ți judeci binele si răul. Pentru că iți vezi răul, ca pe chestii pe care le-ai făcut pentru că “n-ai știut” o cale mai bună, ori era calea pe care se depunea cel mai puțin efort fizic+psihic(ai furat pentru că chinul de a fi sărac/flămând ori avar, de orice, era mai mare ca fapta rea numită “furat”), iar energia merge pe calea cea mai usoară, precum se zice în fizică.
În acest sistem de gândire aparent nu mai ai liberul albitru, egoul pune etichete cuantitative/dă valoare/greutate pe fiecare firicel cauzal și în felul acesta el îți alege acțiunile pe care le vei face, destinul, dar având experiența de viața => inteligență, poți alege, dacă vrei ca x firicel cauzal să te afecteaze conform cu valoarea pe care egoul i-a acordat-o și încă mai poți alege felul cum vei privii energia adusă de karmă/vibratie reîntoarsă, indiferent de sursă. În felul acesta alegi viitorul tău.

Tot egoul e cel care pune judecăți de valoare pe ceea ce se întâmplări obiecte: x e mai bun/bine decât pentru ca el e cel care cuantifica timpul… (o fi oare egoul cel care ne ține legați de felul acesta de a vedea timpul) pentru că se spune că extratereștrii văd/măsoară altfel timpul, poate datorită unui fel diferit de ego…

Egoul e și el un sistem de decizie, născut ca o reacție… ai pus mâna pe plita încinsă și prima cărămidă a egoului s-a născut (reacția la orice e încins), iar treaba lui e să protejeze, să se ferească de to ce-i poate cauza distrugerea și fără el mâna ta ar avea mult mai multe arsuri…

Din reacția de a te feri în loc să te combini/adaptezi/simbiotizezi, din neîntelegerea beneficul din “diferit” se naște o altă cărămidă a ego-ului, iar din acesta se naste teama, din teamă, distrugerea. Și cu toții știm de ce fugi nu scapi pentru că emoția/energia atrage emoții/energii asemănătoare. Legea reciprocității, ce ai trimis se întoarce înapoi, înmulțit.

Emoția pe care egoul o crează se numește teamă iar fară aceasta mi-e teamă că n-am mai fi existat ca specie. Fara un sistem de apărare (și reacție) puternic, nu supraviețuiești ca specie. Dar la un moment dat, în dezvoltarea umană vom renunța la a mai asculta orbește de “sistemul automat de reacție”, asemenea copiilor care la un moment dat nu mai ascultă de părinți orbește… daca toți am fi la fel de dezvoltați mental, sigur ne-am autodistruge, pentru că atâta teamă adunată la un loc…  Teama e o etapă de dezvoltare prin care cu toții trebuie să trecem(nu musai, e doar o variantă)… va fi un moment când vom trece peste. Faptul care că nu suntem la fel toți pe aceeași linie de dezvoltare, cauzează atâta haos, dar ne  salvează de la o sutodistrugere sigură…

Teama ne îndeamnă la a distruge tot ce ne poate dăuna , problema e că odată cu inteligența a crescut și capacitata de  înțelegere a noi modalități de distrugre…  modalități de apărare prin atac,  “lovituri preemtive” etc.

Sunt ființe de frecvență/vibrație mai înaltă, se spune, dar vibratiile(înalte ori joase) pot fi privite din multe unghuri: vibrații de cunoaștere, de constiință, de iubire, acțiune… dar toate acestea sunt o formă a egoului… pentru că acestea sunt cuantificări, comparații, deci e o privire asupra existenței, prin ochii egoului…. toate acestea nu sunt  frecvențe “mai înalte”, sunt doar… diferite, o altă modalitate de exprimare.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: