Ce e aia “imunitate parlamentară”

11 03 2012

REGULAMENTUL CAMEREI DEPUTATILOR

Art. 192. – Potrivit art. 72 din Constituţia României, republicată, deputaţii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.

Ce înseamnă asta pe limba oamenilor? Înseamnă că indiferent de decizia “politică” pe care a luat-o nu-l poți trage la răspundere pentru ea. Deci dacă i-au decizii și ca urmare duc țara de râpă, cum au făcut-o ai noștri, nu-i poți trage măcar de guler. Iar asta e LEGE!

În principiu demnitarii tot timpul vor putea să apere acestă lege pentru că există și un adevăr ascuns printre minciuni… Un reprezentant al unei mișcări nu e responsabil pentru ce a hotărât mulțimea, el reprezintă “vocea lor”… că pe la noi ca și pe la alții pe politicieni îi doare-n c…ot de  dorința oamenilor e altă mâncare de pește… Atâta timp cât aste două nu vor fi diferențiate în mod clar, oameni ca Iliescu toți cei care au venit după el și practic au prădat statul prin nemernicie ori incompetență, nu pot fi trași la răspundere!!!!! Asta e!

Treaba cu scapatul parlamentarilor urmăriri și cercetări stă în faptul că un demnitar nu poate fi cercetat/precheziționat numai cu încuviințarea Camerei Deputaților (excepție e flagrantul) unde.. poți să ai pe vreo câțiva la mână și treaba s-o rezolvat, ori dai un telefon la superiorului agentului rutier(ori judecător, etc că mai toți avem șefi) Cutărescu și ca să nu-l mute disciplinar(ori alte măsuri “de rigoare”) acesta o să se facă că n-o văzut… Nu imunitatea parlamentară îl protejează pe Năstase și pe alții ca el ci relațiile pe care le are “unde trebuie”. PCR-ul trăiește încă sub aceași formă, cu aceleași obicee, doar acronimul provine de la alte cuvinte PILE, CUNOȘTINȚE, RELAȚII. Tot peceriști și-n democrație aleșii noști…

Pentru a vedea câteva corecții propuse de mine citiește acest link Vreau schimbări!.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: