Protestez! VREAU – manifestul celor 99% din români.

4 02 2012

Nimeni nu votează “negociator”, ci “reprezentanți” într-o DEMOCRAȚIE, iar în momentul în care majoritatea celor care te-au votat au zis NU, n-ai dreptul să negociezi un “DA” tras de păr, în nu știu ce interes “de partid” nici măcar in interesul celor cărora te-au votat. Ei au zis NU conștienți de pierderile pe care le implică nu-ți dă nimeni dreptul să treci peste voință/deciziile celor care te-au votat… tu REPREZINTI cuvântul lor, nu pe al partidului și nici al TĂU… al LOR


VREAU ca Bugetul României (fiecare lețcaie care mi se scoate din buzunar, exploatrea resurselor României)  să poată fi vazut de orice cetățean, și fiecare lețcaie de unde a venit(taxa pe salar, tva, rovinieta, impozite etc) și unde merge în detaliu(cheltuieli detaliate), (cu excepția serviciilor secrete, mapn și alte asemenea servicii, c-ar fi raiul spionilor). Pentru excepțiile date e suficient suma totala(fara cheltuieli detaliate), fiecare cetățean e îndreptățit să știe căți bani i se iau din buzunar pentru “apărare”. dacă “Administrația” cumpără un creion vreau să văd/știu scris negru pe alb pe panou ori o pagină web a Administrației (guvern ori primărie). Orice cheltuială/achiziție/contract din bugetul de stat(banii populației) să fie făcută publică cel puțin după semnare/cheltuire.

VREAU ca TOȚI politicienii să facă PUȘCĂRIE(măcar 4 luni) dacă în urma celor 4 ani de reprezentanță (deci putere ȘI opoziție) nivelul de trai pe cap de locuitor scade sub cel pe care l-au primit la investire, de la “cei dinainte”, calculat în medie pe cei 4 ani ca să nu zică nimeni “am moștenit o situație grea, datorii, angajamente” astea-s scuze pentru incompetență… dacă nenorocesc o țară întreagă, locul lor e pușcăria! Iar dacă “bat pasul pe loc”, să li se interzică dreptul la a mai candida următorii patru ani pentru ori ce fel de funcție publică, după aia să sperăm că “pățitul” știe mai multe.

VREAU să dispară “imunitatea” parlamentară ori de orice fel, după ce nu mai ești “în funcție” (dacă tre să faci chestii de care te-ai “rușina” pe urmă mai bine nu le fă), și retragerea acestora în chestiuni penale(mita, trafic de influență, intervenții în justiție)… poate că e ok dacă au o protecție împotriva procesomanilor ori a proceselor frivole dar… ce e acum e nemernicie curată. Imunitatea asta să nu-i scutească de responsabilitatea pe care o au, punct!

VREAU pedepse mai drastice pentru “reprezentanți” decât pentru vlădica de rând (că doară, el de-și dă cu pumnu-n c**e, numa lui îșî face rău). Mai ales acelora care delapidează sume mari ori înșeală mulți cetățeni (exemple: caritas, fni – ar fi trebuit sa faca puscarie pe viață) și în astfel de cazuri inculpatului să i se reținută absolut toate conturile și averile inclusiv cele făcute dar la rude ori prieteni.

VREAU să dispară votatul pe liste, să nu mai apară aceleași chipuri “la putere” când eu votez pe cu totul altcineva (poate din respectivul partid). Să dispară “voi votați pe cine vreți, că și noi punem pe cine vrem”

VREAU legi prin care dacă “reprezentantul” merge împotriva celor promise în campanie să facă pușcărie ori să fie demis automat. Acesta în schimb își poate da demisia și sa receară alegătorilor să-l aleagă conform noilor “promisiuni”

VREAU ca Judecătorii/ polițiștii care calcă strâmb să fie aduși la judecată ca orice dobitoc, nu doar mutați dintr-o circumscripție/ judecătorie în alta cu pedepse ilare (tai juma din salar) că greșelile lor nenorocesc oameni, iar daca cineva nu poate s-o facă, să stea pe curu’ lui acasă.

VREAU ca PRIMA LEGE a Justiției să fie de “a face dreptate”(legea ca ghid) nu de a aplica legea de dragul legii(că așa e scrisă legea). Și vreau deplina independență a justiției față de “politic”.

VREAU ca orice negociere/împrumut/decizie majoră care se face în numele nostru să fie făcută numai cu acordul nostru personal (nu e decizia reprezentantului meu să împrumute în numele meu), referendum dacă e nevoie… nu mai suntem in evul mediu, o țâră de tehnologie și se rezolvă. Același lucru pentru adoptarea tratatelor internationale, europene etc. De ce țara să n-aibă un cuvânt de spus în “privatizarea” resurselor țării când acestea sunt ale tuturor românilor.

VREAU ca (guvernul) miniștrii să fie aleși la fel ca președintele (candidați pe domeniu… agricultură, economie etc ), iar aceștia să aibă obligația de a fi experți în domeniu(nu interschimbăm miniștri după chef = “negocieri”). Să aiba obligatia de a trece o clasă pregatitoare pentru postul pe care candidează, iar examenele să fie înaintea fiecarui mandat (la patru ani cel puțin), ca să nu se pună pe promis chestii care nu sunt în atributul postului pe care candidează.

Același lucru și pentru consilierii locali, astfel dacă vrei să candidezi pentru postul de consilier pe probleme de agricultură, turism, drumuri etc să dai socoteală alegătorilor cu ce-ai făcut și ce ai de gând

VREAU programe și direcții, pentru România, pe zeci și sute de ani nu doar 4 (lipsa de viziune la politicieni e crasă). Bunăstarea nu e chiar atăt de greu de  definit, sărăcia o vezi cu ochiul, nevoile oamenilor le poți auzi dacă ai “urechi”

VREAU ca tot ce s-a facut din bani publici/buget să aparțină statului(comunității), nu privatizări=vănzări la străini=investitori ce-și scot profitul și-l duc… la naiba să-i spânzure. Cine vrea poate să facă în paralel cu statul(oferind un produs/serviciu mai bun), același lucru(curent, gaze, administrare păduri etc) iar dacă-i merge mintea bine să o facă mai ieftin, mai calitativ , eficient etc cine vine și cere mai multe resurse de administrat(păduri, centrale (hidro)electrice) să fie model și să dea exemplu de eficacitate și eficiență peste ce face statul.

VREAU să nu mai existe partide politice pe criterii etnice ori religioase… daca esti “etnic” Si nu-ți convine ce-i aici, pleacă in țara careia crezi că apartii aici esti român. Iar dacă esti român si ai plecat in alta țară, să-ti cauți alt început, trage linie si ia-o de la zero, nu se poate sa merigi in alta tara si sa pretinzi chestii care erau posibile la tine acasa, esti musafir, te porti dupa legile/regulile casei in care ai intrat.

VREAU ca toate salariile platite de la buget(inclusiv bonusurile si alte privilegii) sa fie publice de la presedinte la ultimul angajat al primariei.

VREAU ca privilegiile reprezentantilor sa fie interzise prin lege… fara masina de serviciu la cur pentru toata parlamentărimea… pentru seful statului ajunge! (masina blindată, protecție SPP etc) când e în misiune (și numai cât e în mandat/ales), fără “vizite” protocolare ori de serviciu la… “Paris” 

VREAU să dispară pensiile speciale de orice fel… parlamentarii/militarii nu lucra mai mult ca cei de pe spatele carora se iau banii ca să aibă ei pensii de toată batjocura. Înafara salariilor și pensiile să fie publice să știe orice prost ce pensie face doctorul cutărescu ori judecătorul x-ulescu înainte de ai duce oarece “atenție”.

VREAU ca reprezentantii care nu reprezinta, fac greva, sa nu fie platiți, eu când fac greva absentez în numele meu, reprezentantul meu nu poate să absenteze de a mă reprezenta- nimeni nu alege reprezentant în parlament ca acesta să stea absenteze la servici. Vreau ca reprezentanții care absentează să nu fie platiti, proportional cu absentele. Vreau ca reprezentantii care nu voteaza/absenta nemotivată sa fie exmatriculați /demiși automat (după câteva absențe ca la școală).

VREAU ca fiecare parlamentar/senator (reprezentant) sa aiba o pagina personala pe site-ul Guvernului unde sa vada oricine din ce partid a facut/face parte ce initiative legislativeare si ce a votat. Si eventual o pagina de blog prin care să poată să-și justifice votul.

VREAU interzicerea votului anonim ori cu bile cu usile inchise, fiecare vot din parlament sa fie deschis. Reprezentantii trebuie sa dea socoteala pentru fiecare vot celor care l-au votat

VREAU ca reprezentantii sa nu aiba drepturi deasupra celor pe care-i reprezinta.

VREAU pedepse mult mai mari pentru influență, pentru pretindere si luare de mita din partea unui reprezentant. Acestea să fie considerat delict grav, iar dupa ispasirea pedepsei, acestuia sa i se retraga dreptul de a mai reprezenta, în astfel de cazuri.

VREAU ca salariile reprezentanților și cresterea acestora sa fie direct dependentă de cresterea nivelului de trai pe cap de locuitor.

VREAU drepturi egale pentru femei ca cele din articolul acesta(link)

VREAU ca statul sa se ocupe mai indeaproape de orfanii care indeplinesc conditiile de a fi dat afara din orfelinat (slujbă si acoperis deasupra capului să fie obligația fiecărei primării)

VREAU ca fiecare primarie să aiba un site, ținut la zi cu locurile de muncă disponibile în județ

VREAU ca ședințele din parlament/senat să înceapă cu un jurământ de credința, în fiecare zi.

VREAU datele fiecărui angajat să fie puse într-o bază de date națională, și fiecare patron să fie obligat ca să completeze aceste date pentru fiecare angajat de două ori pe an. Fiecare muncitor să poată să-și vadă contribuțiile la stat(taxe directe) și să-i fie ușor să-și calculeze pensia în orice moment, depunerea dosarului de pensii să fie joacă de copil.

VREAU să se interzică prin lege folosirea armelor(muniție de război) împotriva manifestanților/greviști ori folosirea oricărei metode violente au ba de intimidare a protestanților pașnici. Astfel, înlocuirea muniției de război acolo unde e cazul(poliție, ordine publică) cu muniție neletală(gloanțe de cauciuc), iar intervențiile să se facă numai pe “scandalagii”… da avem tehnologia necesară, nu mai trăim în evul mediu. Când scutierul ridică bastonul la protestant e (la comandă) iar asta e dovada puturoșeniei și complăcerii în metode viloente, abuzive, autoritative a celor care dau ordine și personale a fiecărui scutier/jandarm (hai să nu dăm vina pe Hitler pentru fiecare trăgaci apăsat) asemene obicee trebuie să dispară.

VREAU ca produsele agricole importate în România care se fabrică/cresc aici să fie taxate la graniță proporțional cu subvenția ori ajutoarelor pe care o primește în statul de origine. Aceste ajutoare să fie tăiate la intrarea în țară pentru că țăranul de rănd nu primește nici o subvenție așa cum iar subvențiile date fermelor române sunt o glumă în comparație cu cele pe care și le fac țările dezvoltate.

Politicienii se fac că nu pricep…aici e negru pe alb! Sunt multe nevoi, câteva îs incluse aici. Lăsați comentarii cu cele pe care le-am lăsat pe dinafară

Și ca șă termin cu zâmbetul be buze am să VREAU… să fie alegeri în fiecare an… că numai în ani electorali se găsesc bani de făcut străzi, curățenie, vopsit copaci și stâlpi… 🙂

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: