Legea zice: Femeie, mișcă la oală!

31 01 2012

O întrebare pentru voi.

Cum se face ca majoritatea parlamentarilor(ei fac legile) sunt bărbați, dar (aproximativ) jumatate din persoanele carora li se vor aplica aceste legi sunt femei? Și cum ar putea fi aceste legi drepte și echilibrate când o femeie participă atât de puțin la treaba asta. E adevărat, nu tot ce iese din gura femeii e bun de pus pe ușa bisericii, dar același lucru se poate spune și despre ce zic bărbații… la prostii suntem egal de proștii, doar cănd vine vorba de corectat (prin legi)… doar soluțiile bărbațiilor îs bune și se aplică femeilor cu aceași măsură. Dragele mele, lăsați bărbații să facă legile și într-o zi o să vă treziți cu o lege care să vă spună cănd și cum să purtați tampoane…

Avem partidulețe SOCIALE dar, surpriză, femeile nu sunt majoritatea în aceste partide… Cum se face așa ceva? Femeia e cea grijulie, cea cu inimă pentru cei sărmani și mici, ea e cea care îl vede pe “om” ca individ cu familie și greutăți, ea e cea care umanizează și ține cont de amănunte care scapă adesea unui bărbat, pierdut în concepte, filosofii și legi imuabile… Cum se face că partidele sociale o duc rău? Pune laolalta doi bărbați în loc de un barbat și o femeie și înmulțește cu numărul membrilor… să vezi câte (două) mâini stângi îs prezente și nu te mai miri.

Dar mai multe femei în parlament nu rezolvă problema, nu-i așa. Doar o să se certe partidele bărbaților cu cel al femeilor și deși așa ceva dă bine la televizor (scandal), nu folosește cu nimic românilor. Și atunci care ar fi rezolvarea?

Ce ar fi dacă pentru fiecare vot parlamentar ar trebui să voteze un bărbat și o femeie(din aceeași circumscripție), iar dacă votul lor nu e asemănător să fie invalid (prea multe invalide, fără plată!), în felul acesta fiecare vot, la o lege par example, are contribuția amânduror sexe care musai să ajungă la consens.

Cu toți suntem pentru egalitate între sexe, dar cum putem avea așa ceva dacă nu respectăm diferența dintre sexe și beneficiile pe care ni le aduce această diferență. Eu mi-am adus umila contribuție încercănd să pun aceste două diferențe să tragă la aceeași căruță, în aceeași direcție.

Trebuie să recunoaștem, bărbații au niște probleme (de mândrie, ego spuneți-i) când e vorba să se lase conduși de femei și n-o să se dea pentru nimic în lume la o parte de pe funcție pentru “o femeie” soluția mea, zic eu, e adevărata parte de mijloc. Soluția aduce un plus la ce există și să-l ferească Dumnezeu pe parlamentarul care o să mai doarmă în parlament și să lase toată treaba pe seama EI. Era și cazul ca cineva să citească legile alea înainte de a fi votate și femeia mică, conștiincioasă și nu foarte puternică aduce acest plus.

Toată treaba asta, soluția asta,(doi oameni- un vot) să nu credeți că bărbații or să vrea să o aplice… rămâne tot pe seama voastră, a femeilor, să luptați pentru  cea mai înțeleptă soluție (fie asta ori una și mai bună), pentru noi toți, că toți ne ducem de râpă doar cu… “jumătăți de măsură”.

Lăsați comentarii în josul paginii și cele mai bune idei(de la femei sper) le voi integra într-o revizie a articolului.

P.S. Pentru cei care mă vreau întreba de ce împart salarul unui parlamentar în două am săi zic că dacă vrea să facă bani să se apuce de afaceri nu de parlamentărit.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: